HILL`S SCIENCE PLAN

Posted by admin on august 19, 2010  |   No Comments »

GRUNNLEGGENDE OM ERNÆRING

Hunde- og kattefôr kan være alt fra noe som bare holder liv i kjæledyrene til fôr som faktisk kan bidra til å kontrollere visse helseproblemer. Hill`s arbeider mot den optimale balansen av næringsstoffer som tilfredsstiller din hunds eller katts individuelle behov.

Både mennesker og dyr trenger næringsstoffer – fra ingredienser – som protein, fett og fiber for at organismen skal fungere. Ingrediensene er det materialet som leverer denne blandingen av næringsstoffer til kroppen. Når man velger ingredienser til hunde- og kattefôr, er det den totale balansen mellom næringsstoffer i ingrediensene som er viktig.

Et næringsstoff er en del av innholdet i fôret som bidrar til å opprettholde livet. Hver av de seks gruppene med næringsstoffer spiller en viktig rolle for din hunds eller katts helse:

 • Proteiner:
  Viktige deler av kroppens vev,som muskler, blod, hud, organer, hår og negler.
 • Karbohydrater:
  Gir energi til kroppens vev.
 • Fett:
  Fett absorberer, lagrer og transporterer vitaminer, fukter huden og pelsen, får sunt fôr til å smake kjempegodt og leverer energi.
 • Vann:
  Det aller viktigste næringsstoffet for å opprettholde livet.
 • Vitaminer:
  Bidrar til å opprettholde hundens eller kattens stoffskifte.
 • Mineraler:
  Nødvendig for å utvikle sunn hud og pels, god støtte og utvikling for skjelettet. Det er vanligvis rikelig med mineraler i ingrediensene til hunde- og kattefôr.

Husk at mye næringsstoffer ikke alltid er av det gode i ernæring til hund og katt – mange næringsstoffer er faktisk giftige i for store mengder. Og alle hunder og katter har unike ernæringsbehov, basert på alder, helse og aktivitetsnivå.

Kilde Hill`s Science Plan